Ringató

A Ringató jogvédett, Magyar Örökség-díjas program, kisgyermekes családok részére 0-3 éves korig. 30 perc ölbéli játékokkal és dalokkal. (www.ringato.hu)

A foglalkozáson válogatott, tiszta forrásból kerülnek sorra pl. hintáztatók, lovagoltatók, tenyérsimogatók, csiklandozók, jártatók, tapsoltatók, mondókák, népdalok, gyermekdalok. A jogvédett Ringató foglalkozás magyar nyelven zajlik, de számos helyszínen járnak más nyelven beszélő szülők is gyermekeikkel az egyedülálló zenés programra. A Ringatókon a fejlődés kényszer nélkül, észrevétlenül történik meg. A Kodály- és Forrai–módszerén alapuló Ringató személyiségformáló erejét számos szakember és világszerte sokezer felhasználó család támasztja alá.

Már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodás kor kezdete. Csatlakozni folyamatosan is lehet, bejelentkezés a „Ringató Danczi Mónika foglalkozásai“ facebook oldalon. A programon a gyermekeknek semmi nem kötelező. Általában szeretik, ha játszunk velük, ha nem vennének is részt benne, pozitív hatással van rájuk a felnőttek közös éneke és játéka, a szakképzett foglalkozásvezető irányításával.

Szőnyegen ülünk, ezért praktikus a kényelmes ruha. Cipő nélkül, zokniban vagyunk (még nyáron is). Eszközünk a hang, a mosoly, az ölelés, a mozdulat. Semmit nem kell hozni, és semmivel sem kell készülni. Elég a jó szándék és a gyermek. Zavaró lehet az előkerülő játék, a felnőttek egymás közötti beszélgetése, az inni- és ennivaló, a megszólaló telefon.

Nagy szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat!

Foglalkozásvezető: Danczi Mónika

Videó: https://ma7.sk/video/szobeszed/tiszta-ertek-tiszta-forrasbol-ez-a-ringato-video